DELICES | Aina Alegre (FR)

DELICES Cover

Prezentarea Delices are loc în cadrul “Wild Cards Residencies“, activitate a proiectului Life Long Burning. Eveniment organizat de Asociația 4Culture, în parteneriat cu CCN Montpellier.

Vineri, 18 decembrie, 19:00

INTRAREA LIBERĂ.

Donațiile dumneavoastră vor fi direcționate către victimele Colectiv. Vă mulțumim pentru solidaritate.

Rezervări la: contact@waspmagazine.com

Concept: Aina Alegre

Interpreți: Charlie Fouchier și Aina Alegre

Dramaturgie și asistență coregrafică : Isabelle Catalan

Sunet: Romain Mercier

Lumini: Pascal Chassan

Producție: STUDIO FICTIF, 4 Culture și Centre Chorégraphique National de Montpellier, în cadrul Life Long Burning

Co-producție: Théâtre de Vanves, Festival Artdanthé ( Paris)

Cu sprijinul: 104 (Paris), Centre national de la danse (accueil studio – Paris), Format Danse (Ardèche), Tanz Leuk (Suisse), Théâtre de lʼÉtoile du Nord (Paris), La Ménagerie de Verre, Studiolabs (Paris).

STUDIO FICTIF s-a bucurat de sprijinul DRAC Île-de- France.

DELICES se deschide către doi indivizi puși față în față. Parteneri de scenă, gemeni potențiali, izolați, împreună sau separat, sunt gata să se basculeze către o ficțiune: își doresc să fuzioneze.

Spectacolul este prezentat ca un laborator psihic despre dorința încăpățânată a celor două corpuri de „a fi împreună”: absorbind, penetrând, înghițind, oferindu-se unul altuia și jocului.

Aceste încercări de fuzionare crează o multitudine de relații cu celălalt.

Relația dansatorilor este transformată permanent, la fel și logica și strategiile pe care ei le încearcă pentru a sfârși abisul ce îi desparte.

Coregrafia sugerează transformarea celor două corpuri, într-o materie, o formă ce traversează, pentru tratarea timpului ce trece, plasticitatea interpreților pentru a le testa limitele.

Scena este un laborator și devine o succesiune de picturi. Corpurile se golesc de propria istorie. Pot fi inanimate ca picturi de viață statică ori ca vanități. Proiectul evocă aceste referințe picturale pentru a arăta curgerea timpului, limitele corpului și moartea.

DELICES ia un personaj insistent, hipnotic, buimăcit de dinamica dorinței celuilalt și închipuirea unei „imposibilități umane” pentru a atinge o întregire a corpului.

Aina Alegre

Aina Alegre | BIO

Născută în Barcelona în 1986, Aina Alegre este coreograf, performer și actriță.

În Barcelona ea urmează studii multidisciplinare în dans, teatru și muzică.

În 2007, ea se alătură CNDC condus de Emmanuelle Huynh, unde a cunoscut artiști și coregrafi ce i-au îmbogățit cultura coregrafică.

Din 2009 ea își dezvoltă propriile lucrări artistice, co-semnează specatacolul SPEED și filmulul 12 45 84 și în 2011 creează spectacolul LA MAJA DESNUDA DICE. Această propunere conduce la crearea piesei NO SE TRATA DE UN DESNUDO MITOLOGICO în 2012.

Ea lucrează ca dansatoare în diferite creații cum ar fi JAMAIS ASSEZ de Fabrice Lambert, Ob.scène de Enora Rivere, VEINE, CASSETTE și BATTEMENT de David Wampach sau Pacifique de Nasser Martin Gousset.

Ca actriță, contribuie la crearea EN MANQUE al lui Vincent Macaigne, filmul RAGE (Isabelle Catalan) și Veloma de l’autre coté de l’eau (Raphael Hôlt).

În 2014 fondează Asociația STUDIO FICTIF pentru a continua să își dezvolte, creeze și pună în scenă propriile proiecte, dar și colaborări cu alți artiști.

STUDIO FICTIF este conceput ca un spațiu dedicat coregrafiei. Acesta permite crearea diverselor forme artistice ca obiecte coregrafice, plastice, sau proiecte educaționale.

Top