EXTINCTION ROOM – Sergiu Matiș și Mila Pavićević în rezidență de creație LLB la ICI-CCN Montpellier

2190206_Hopeless._Sergiu_Matis_by_Jubal_Battisti-266

În perioada 4 – 15 martie 2019, artiștii Sergiu Matiș (RO/DE) și  Mila Pavićević (CR/DE) se vor afla la Institutul Internațional de Coregrafie – ICI CCN din Montpellier,  în rezidență de creație în cadrul Sezonului Franța – România 2019, pentru o nouă producție.

În cadrul Sezonului Franța – România, Asociația 4Culture împreună cu ICI CNN dezvoltă un proiect între București și Montpellier având ca temă dansul și arhitectura, oferind rezidențe de creație artiștilor francezi și români.

“În încercarea de a înțelege și submina estetica populistă, am integrat  recent în creația mea elemente ale dansului folcloric. În vreme ce cultura tradițională este prea des instrumentalizată de politicile identitare, am început să reinterpretez folclorul învățat la școală, și nu doar ca pe un exercițiu auto-etnografic, ci punându-l în contextul practicii mele performative, influențată de teoriile leftiste /  de stânga, feministe și de cele queer. Astfel tema identității a reapărut în procesul creației mele. Prin acest proces m-am găsit constant reamintindu-mi că sunt român. Până de curând am crezut că am depășit acest tip de identificare, bazat pe naționalitate. Credeam că sunt european, sau chiar mai mult: un cetățean al lumii. Întotdeauna am vrut să fac parte din cultura de bază – și chiar am ajuns la ea, dar din periferie.În cadrul următorului meu proiect, care va începe cu rezidența din Montpellier, îmi voi îndrepta atenția către periferia gândirii mele în procesul de creație. Periferie, însemnând aici: centrul rădăcinilor mele.” Sergiu Matiș

Sergiu-16

www.sergiumatis.com

Dans și coregrafie Sergiu Matiș

Dramaturgie Mila Pavićević

Rezidența este susținută prin activitatea Dance Hub, din cadrul proiectului de cooperare european Life Long Burning, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Europa Creativă în perioada 2018 – 2022.

logosbeneficairescreativeeuroperight_ro

Life Long Burning –  Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe susține dezvoltarea scenei de dans contemporan și a performance-ului în Europa, precum și dezvoltarea publicului. Programul multianual este coordonat și implementat de o rețea formată din 11 parteneri europeni, asociații, companii și case de producție: 4Culture (RO), CCN Montpellier (FR), Cullberg Ballet (SE), danceWEB (AT), Het Veem Theater (NL), Lokomotiva (MK), Station (RS), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Ultima Vez (BE), Workshop Foundation (HU) și workspacebrussels (BE).

LLB_Logo_RGB_Transparant_SMALL

Activitățile 4Culture în cadrul Life Long Burning 2019 sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat în cadrul Sezonului România – Franța 2019.

Related posts

Top