LIFE LONG BURNING 2020

Untitled_Artwork 63 16 pe 9

LIFE LONG BURNING 2020

Perioada: proiect în desfășurare

Locatie: WASP Working Art Space and Production

Detalii:

Asociația 4Culture are plăcerea e a prezenta artiștii aflați în rezidență de creație la WASP Working Art Space and Production în cadrul Life Long Burning 2020.

 

super:serios este un studio de design ce dezvoltă proiecte interdisciplinare pornind și urmărind experiențe de joacă în strânsă relație cu contextul urban. Pornit ca un dialog între un designer de jucării și un un arhitect urbanist, super:serios îmbină în proiectele lor tangibilul cu digitalul pentru a  cerceta unde pot duce circumtanțele de joc în explorarea contextelor reale.

super:serios propune experimentarea unui board-game expandat în spațiul galeriei, unde vizitatorii devin jucători dar și piese de joc. Publicul va fi invitat atât pentru a experimenta rezultatul rezidenței cât și în procesul de dezvoltare a jocului.

Membrii echipei sunt Maria Mandea, Teodora Ungureanu și Sebastian Comănescu. Conceptul jocului a pornit de la discuții super serioase alături de Diana Michiu și Raisa Parpală.

 Untitled_Artwork 63

 

Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, augmentând simțurile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depășind astfel barierele dintre spațiul fizic și cel digital. Dezvoltă noi tipuri de experiențe și produse cu o gamă largă de aplicabilitate, concentrându-se asupra unui mediu al realității mixte. Accentul principal este pus pe realitatea augmentată și mixtă, targhetând platformele mobile ce joacă un rol important în evoluția noilor medii.

Proiectul propus, Systemic Senses, urmărește aspecte ale mediului natural și ale naturii umane în interconectarea lor prin intermediul medierii tehnologice. Systemic Senses este o instalație artistică audio-vizuală interactivă care presupune documentarea vegetației spontane regăsite în ruinele arhitecturale ale orașului, prin intermediul tehnologiei de scanare 3D și a biofeedback-ului.

Ciprian Făcăeru concept/virtual set

Andrei Raicu, Sound Design

Florin Dumitru, Creative Coding

Dan Făcăeru, Sabin Șerban, Andrei Mușetescu – tech-expertise

87287451_1564921966998237_3192987745655980032_o

Denise Lobonț (n.1995, Deva) este absolventă a programului de master al secției Foto-Video la Universitatea Națională de Arte București. Pe parcursul studiilor a beneficiat de o bursa de studiu din partea unei universități partenere din Franța și de un internship în Paris timp de 5 luni într-un studio foto. A participat la expoziții precum What you see is what you get (UNA Galeria 2016), Salt (Scena 9, 2017), Rembrandt 350 (UNA Galeria, 2019). Temele de care este interesată  sunt minoritatile etnice, identitatea de gen, atemporalitatea, moda în context social. Un laitmotiv al proiectelor sale este tipologia androginului colaborând cu diverși artiști sau modele din scena underground a Bucureștiului.

Proiectul artistei urmărește cercetarea și documentarea culturii rome, cu focus pe îmbrăcămintea specifică.

 Denise Lobont

Life Long Burning (LLB) – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect european multi- anual de cooperare ce reunește 11 co-organizatori  Asociația 4Culture (RO), danceWEB (AT), ICI-Center Chorégraphique National De Montpellier (FR), Brain Store Project (BG), NDA Slovenia (SI), Stuk (BE), Tala Dance Center (HR), Uferstudios (DE), Veem House for Performance (NL), Workshop Foundation (HU), MDT Stockholm (SE) și 65 de parteneri asociați din Europa.

Activitățile din cadrul Life Long Burning vizează profesionalizarea și susținerea artiștilor din domeniul dansului contemporan (performeri, coregrafi, profesori, administratori, jurnaliști etc), dar și a publicului larg și artiștilor din domenii conexe dansului contemporan și performance-ului.

Activitățile 4Culture în cadrul Life Long Burning 2020 susțin producția și prezentarea de noi proiecte multidisciplinare adresat artiștilor români și sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Europa Creativă pentru perioada 2018 – 2022, dezvoltându-se ca o continuare sustenabilă a proiectului anterior LLB, ce a fost finanțat și în perioada 2013-2018 de Uniunea Europeana – Programul Cultura.

Producător: Asociația 4Culture

Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Logo Proiecte Color RGB - Transparență

Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe este un proiect multianual co-finantat de Uniunea Europeană – Programul Europa Creativă.

LLB_Logo_RGB_454x227px UE logosbeneficairescreativeeuroperight_en-2

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

*

*

Top