Motchok / Dymitry Szypura | prezentare work-in-progress si curs deschis

DIMITRY RESIDENCE

Dymitry Szypura și-a petrecut ultima săptămână la WASP – Working Art Space and Production, lucrând la  “Stein Mantel”,  performance ce urmează să fie prezentat Duminică, 23 august, de la ora 19:00, sub formă de work-in-progress. Luni, 24 August, într-un curs deschis de 2 ore, Dymitry va împărtăși vasta sa experiență cu dansatorii și coregrafii români, oferind o scurtă privire către practica și stilul său personal. Rezidența de care a beneficiat artistul a fost oferită ca un Wild Card într-un schimb dintre Asociația 4Culture și Ultima Vez/Wim Vandekeybus, în cadrul rețelei europene Life Long Burning.

Stein Mantel  - Motchok / Dimitry Szypura

/ prezentare work-in-progress / Duminică, 23 August  /  19:00 / the inner out and the outer in /

“Stein Mantel” este un performance cu un costum de motociclist în mișcare care provoacă la o reflecție asupra absurdității, violenței și aspectelor practice ale protecției. Prezentând un om neajutorat care încearcă să supraviețuiască, piesa este o călătorie printre imagini, distrugere și artificialitate. Costumul ne arată lucruri care sunt imposibile în absența lui, dar treptat ajungem la un punct în care umanitatea, sensibilitatea și slăbiciunea sunt foarte prezente. Suntem martorii experienței unui om care s-a născut fără voia lui într-un spațiu față de care simte o nevoie constantă de a se conecta, un spațiu în care se vede obligat să își improvizeze o viață. Performance-ul este încărcat de acrobatică și manipulare de obiecte. Acțiuni dure și spectaculoase sunt înlocuite de umilință, blândețe și vulnerabilitate. Un scenariu solid și dramatic există doar pentru a fi înlocuit de contradicția umană a unui copil care râde în fața unui accident dramatic, din pura incocență și bucurie pe care descoperirea unei atracții i-o stârnește. Ce se întâmplă atunci când un film este o coregrafie, când un actor este un acrobat și un meșter – un dansator?

*Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Prezentarea va fi urmată de o sesiune de feedback și discuții cu artistul.

Dimitry Szypura / free class / Luni, 24 August / 19:00 – 21:00

Dymitry Szypura le propune dansatorilor români două ore de pregătire fizică intensivă, provocându-i să își folosească corpul ca pe mașinărie puternică și inteligentă. Combinând exerciții tehnice și fraze de mișcare cu diferite calități de a fi în corp, cursul oferă unelte pentru o folosire inteligentă, eficientă și spectaculoasă a corpului în spațiu. Dymitry va prezenta exercițiile și metodele sale preferate de a traversa spațiul, de a își întări corpul, de a cădea și de a sări, de a lucra cu contrastul dintre tensiune și relaxare, de a folosi podeaua deopotrivă ca sursă a forței și ca suprafață de eliberare.

*Accesul la curs este liber, în limita locurilor disponibile. Recomandăm înscrierea la: contact@waspmagazine.com.

Life Long Burning (LLB) este un proiect sprijinit de Programul Cultura al Uniunii Europene, dedicat unui suport suținut al dansului contemporan și performance-ului european, precum și al deschiderii acestor domenii către publicul larg. Proiectul este implementat pe o perioadă de 5 ani (1 Iulie 2013 – 30 Iunie 2018) de o rețea puternică de asociații de dans, companii și case de producție.

Life Long Burning – Rezidențe și Prezentări este dezvoltat în România de Asociația 4Culture în parteneriat cu WASP Studios. Un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de ARCUB în programul ”Tu ești București”.

eu_logo_en_chcfe.jpg4culture_logo1.png   wasp-logo ok.jpg    images.jpg

ARCUB esti finantare & pmb.jpg               Logo AFCN - Proiect - Color - RGB.jpg

Top