Natalia Pieczuro | Prezentare informală după o săptămână de rezidență la WASP

Data: 27.10.2016, 20:00

Durata: 10-15 min

Proiect în lucru de: Natalia Pieczuro

Titlu de lucru: This kind of bird flies backwards

Coreografie și performance: Natalia Pieczuro

Muzică: CHVE/Amenra

Colaboratori/Mulțumiri speciale: Garage29. Ambasada Braziliei în Belgia, Ultima Vez/Wim Vandekeybus, workspaceburssels

Materialul prezentat este un fragment din This Kind of Bird Flies Backwards,  titlul de lucru al noului solo în lucru de Natalia Pieczuro. Pentru acest solo a folosit ca sursă de inspirație „momentele în care ne simțim vii și diferite extreme”. Punctul de pornire pentru creația sa sunt momente din viața ei, precum și povești ale altora – oameni cărora nu le este frică să trăiască.  Natalia încearcă să-și găsească mușchii, să-și găsească oasele, să-și găsească strămoșii, să-și găsească mormântul. Încearcă să găsească un moment de absență și un moment de prezență în același timp – să găsească viața. Se confruntă cu singurătatea luării unei decizii și nevoia profundă de comunicare cu celălalt. Solo-ul există pentru moment în varianta scurtă de 20 min.

Natalia lucrează momentan la versiunea lungă, de 40 de minute, a solo-ului, care va putea fi prezentată cu muzica live a trupei Amenra, în anumite spectacole.

Prezentat în cadrul unei rezidențe Wild Card oferită în cadrul proiectului „Rezidențe și Producții Coregrafice Life Long Burning 2016”, o co-producție Asociația 4Culture și WASP Studios.

„Rezidențe și Producții Coregrafice Life Long Burning 2016” este un proiect co-finanțat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National și Programul Cultural Bucuresti – „Orașul in-vizibil” 2016, prin Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București.

Life Long Burning este un proiect finanțat prin Programul Cultura al Uniunii Europene.

*

*

Top