Patru artiști români au participat în luna octombrie la primul laborator RAW Practices in Performance Art, coordonat de Mårten Spångberg

Afis Raw practices

WASP Studios anunță participarea artiștilor Maria Balabaș, Robert Bălan, Elena Copuzeanu și Jean Lorin Sterian la primul laborator al programului RAW Practices in Performance Art, coordonat de coregraful suedez Mårten Spångberg în perioada 1 – 5 octombrie 2018.

RAW Practices in Performance Art reprezintă un proiect de cercetare artistică și de cooperare internațională, organizat în perioada 2018 – 2019, în București, Iași și Montpellier (Franța). Acesta include mai multe laboratoare formate din ateliere, întâlniri de lucru individuale și de grup, prezentări informale și sesiuni publice.

Participanții primului laborator au fost desemnați în urma unui apel de proiecte artistice lansat de WASP Studios în vara anului 2018, iar criteriile care au stat la baza selecției lor au fost calitatea demersului și caracterul inovator al propunerilor, precum și experiența minimă anterioară în programe de cercetare similare. Cei patru artiști și coordonatorul lor au prezentat rezultatele laboratorului în cadrul eXplore Festival #13, organizat în această lună la București.

Activ pe scena dansului de peste 20 de ani, coregraful suedez Mårten Spångberg își creează propriile coregrafii începând din 1999, de la solo-uri la lucrări de mare amploare prezentate în turnee internaționale. Bazat pe o  practică experimentală și extinsă, stilul său artistic este reflectat printr-o varietate de formate și expresii. Mårten are o experiență considerabilă în predarea teoriei și a practicii și a publicat de-a lungul timpului mai multe cărți și articole despre arta dansului.

Proiectul RAW Practices in Performance Art a luat naștere la inițiativa WASP Studios din dorința de a contribui la îmbunătățirea infrastructurii în domeniul artelor contemporane, a mobilității și cercetării artistice, precum și a condițiilor de producție și arhivare a procesului și rezultatelor creative. Totodată, programul își propune să contribuie la lărgirea accesului la educație și cultură pentru tinerii din România, prin asigurarea gratuită a mediului creativ și a resurselor necesare de susținere a unor noi producții artistice și diseminării lor către public.

***

Producător RAW Practices in Performance Art: WASP Studios

Co-producător: Asociația 4Culture

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: ICI – CCN Montpellier Occitanie, Institutul Francez din București

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista Arta

*

*

Top