Practising solo collective / 2020

Practising solo collective 01
Proiect în desfășurare (iulie-octombrie 2020)
Locatie: WASP Working Art Space and Production

Găsindu-și inspirația în referințe – imagini și filme iconice din istoria artei, istoria dansului și performance-ului contemporan, proiectul „Practising solo collective” dezvoltă poeme în imagini, chestionează relația cu timpul, diferite niveluri ale realității și imaginii.

Printr-o deconstrucție cinematografică, proiectul supraexpune teme legate de identitate și experiment feminist, atât în spațiul domestic, cât și în natură. Referințele vizuale includ artiste reprezentative pentru istoria feminismului, oferind perspectiva istorică unei diversități și evolutii de expresie prin dans, performance, fotografie si video-art.

La invitația WASP Studios, artista vizuală Aurora Király oferă suport teoretic în perioada de cercetare și producție a proiectului, colaborând cu artistele Flavia Giurgiu, Geta Corca, Diana Spiridon și Ilinca Hărnuț la realizarea unor noi lucrări performative prin abordarea unei practici de lucru colective.

Interesul comun al acestui proiect coregrafic este de a lucra cu prezențe colective coexistente pe parcursul unui subiect aparent unic și dezvoltând o practică ce perturbă prin manipularea percepției și acțiunii. Cu alte cuvinte, în timp ce corpul lucrează cu mișcare, sunet și text, accentul este pus pe zone între familiar și necunoscut, între a cunoaște și a nu ști, creând un sentiment de expansiune a spațiului și a timpului în care granițele sunt estompate, liniile subțiri neputând marca unde se termină o entitate și unde începe cealaltă. (Andreea Căpitănescu, director artistic)

Producție: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

*

*

Top