Practising solo collective / 2020

Practising solo collective 01

Proiect în desfășurare (iulie-octombrie 2020)

WASP Working Art Space and Production

Găsindu-și inspirația în referințe – imagini și filme iconice din istoria artei, istoria dansului și performance-ului contemporan, proiectul „Practising solo collective” dezvoltă poeme în imagini, chestionează relația cu timpul, diferite niveluri ale realității și imaginii.

Printr-o deconstrucție cinematografică, proiectul supraexpune teme legate de identitate și experiment feminist, atât în spațiul domestic, cât și în natură. Referințele vizuale includ artiste reprezentative pentru istoria feminismului, oferind perspectiva istorică unei diversități și evolutii de expresie prin dans, performance, fotografie si video-art.

Andreea Căpitănescu, director artistic WASP Studios, alături de artista vizuală Aurora Király, oferă suport teoretic și dramaturgic în perioada de cercetare și producție a proiectului, prin întâlniri online, lucru în studio-urile WASP Working Art Space and Production, analize și discuții despre tematici si direcții feministe în arta contemporană performativă. Rezultatele proiectului vor consta în lucrări solo realizate de Flavia Giurgiu, Geta Corca, Diana Spiridon, Ilinca Hărnuț, Aurora Király, prezentate public în lunile septembrie și octombrie, la WASP.

Producție: WASP Studios

Co-producător: Asociația 4Culture

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Top