Przemyslaw Sanecki | The Storm That Shelters the Carnival

14045747_10210525171751321_644397765523526096_n

Przemyslaw Sanecki | „The Storm That Shelters the Carnival“

Proiect selectat în cadrul “Visualizing the sound” 2016
O producție: WASP Studios. Co-producător: Asociația 4Culture
Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Opening: 22.08.2016 | 8 pm

WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti
Intrarea libera

Furtuna care adăpostește carnavalul (The Storm That Shelters the Carnival) este o instalație software care aduce publicul în proximitatea fenomenului financiar volatil și impredictibil. Lucrarea este un software personalizat acționat în timp real de fluxul datelor de pe piețele financiare. Structurile datelor vizuale și fragmentele de sunet din Cloud oferă experiența estetică finală.
Pure-data, care este un instrument cunoscut în domeniul muzicii asistate de computer și în sound art, este folosit în mod deliberat într-un mod care estompează distincția dintre instrumentele de tranzacționare și cele care aparțin muzicii radicale. Soft-ul implementează numeroși indicatori financiari cunoscuți pe piețele de schimb. Astfel lucrarea poate fi folosită ca model autentic de asistență în timpul speculațiilor financiare.
Dincolo de a oferi o privire fenomenologică în interiorul naturii haotice a abstracției economice, instalația invită audiența să chestioneze potențialitatea culturală și socio-economică care apare la confluența dintre artele vizuale, dinamica open-source și finanțe.
Proiecte precum DAO încearcă să răspundă dorinței societății pentru căi alternative bazate pe tehnologia informației. Păstrează deschisă dezbaterea dacă artiștii vor lua parte la aceste eforturi sau vor rămâne blocați în vechile idei.

Przemyslaw Sanecki este un artist multidisciplinar în domeniul vizual, sunetului și performance-ului. Tehnica sa apelează la forțele predicției, dinamica pieței financiare, robotică, software interactive, fluxul de date și arta computațională. Lucrările recente doboară regimul contemporan al predicției cu un mediu politic tip old-school și open sound-art software (Pd) cu instrumente de bursa financiară. Artistul este doctor în Arte al Universității din Poznan, Polonia. Trăiește și lucrează îm Edinburgh (Marea Britanie).

VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture. Parteneri: Experimental Project, Universitatea Națională de Muzică din București, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași.
Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Top