Score #21 – Method of Elimination, Thomas Steyaert, 2014

thomas steyaert_2

Score#21— Method of Elimination este un motor viu, ce explorează în timp real esența societății în care trăim. Folosind un scor creat în colaborare cu performerii săi, Thomas Steyaert abordează dependența interumană în așa fel încât testează, punctează și transformă percepția unor valori umane de bază. Corpurile, stările și emoțiile prind noi semnificații în timp ce compoziția se regenerează la infinit, deconstruind idei abstracte precum teritoriul, rebeliunea, sau dreptatea.

Fondator al colectivului de artiști tineri Ponyhill vzw, Thomas explorează medii diverse, de la dans și performance, până la pictură și desen, muzică, fotografie sau film – fiecare dintr-o perspectivă diferită. Ca și coregraf, este interesat de conceptul real-time și comunicarea fizică non-reprezentativă dintre performeri. Totodată, el explorează folosirea elementelor teatrale și rolul pe care-l poartă acestea în a sugera sens, identificare și percepții diferite. “Coregrafia în timp real e fragilă și cere un grad înalt de concentrare al performerilor. E mai mult decât o execuție a unei serii de mișcări. E o negociere constantă fără să știi care va fi rezultatul din partea performerilor. În cadrul proiectului Score#21 — Method of Elimination am descoperit că nu mișcarea în sine este punctul central, ci anticiparea și așteptarea mișcării care va urma, sau “liniștea” dintre articulări. Coregrafia în timp real este imprevizibilă. Într-o zi scorul e straniu, în alta abundă de armonie. E ceva valoros!“, spune el.

Score#21 Method of Elimination este produs de WASP & 4Culture, în co-producție cu LifeLongBurning, cu sprijinul programului Cultura 2007 2013. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, AFCN — Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București — ARCUB, prin Programul Cultural București 555.

Top