SOLATIUM | THOMAS STEYAERT (BE)

cover solatium2

Asociația  4Culture și  WASP Studios au deosebita plăcere de a vă invita joi 12 și vineri 13 mai, de la ora 20:00, la premiera spectacolului SOLATIUM, semnat de coregraful belgian THOMAS STEYAERT, în interpretarea a 4 tinere dansatoare din România.

UPDATE: Următoarea reprezentație va avea loc în data de 4 Iunie, de la ora 20:00.

Accesul se face pe bază de donații ce vor fi direcționate către Fondul de Mobilitate WASP.

Rezervări la: contact@waspmagazine.com

Solatium este o lucrare scenică inspirată de trupa belgiană de post-metal Amenra. Cele patru tinere dansatoare realizează o intrepretare fizică extremă a unor corpuri ce strigă, a unei căderi continue, a unor tipare repetitive de pierdere și amintire, pentru a găsi și transmite consolare. Consolare pentru problematici cum ar fi boala, pierderea prietenilor și a membrilor familiei, sau relația empatică cu privire la durerea celorlalți.”

Thomas Steyaert

Coregrafia: Thomas Steyaert

Creat si interpretat de: Georgeta Corca, Simona Dabija, Corina Tătărău and Eliza Trefaș

Muzica: Amenra

Scenografie și light design: Bas Devos, Thomas Steyaert

Producător: Andreea Căpitănescu

Produs de: ASOCIAȚIA 4CULTURE și WASP STUDIOS

Co-produs de: Life Long Burning, ICI – CCN Montpellier / Languedoc-Roussillon

Cu sprijinul eXplore festival

Co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Programul Cultura al Uniunii Europene.

Despre Thomas Steyaert

Timp de mai mulți ani Thomas Steyaert a lucrat cu Wim Vandekeybus/Ultima Vez. Din 2006 a început să realizeze propriile sale lucrări formând Ponyhill vzw, un colectiv de artiști din performance, muzică, fotografie, film, și arte vizuale. Thomas Steyaert a făcut parte dintr-un grup de artiști afiliați cu KVS (Royal Flemish Theater, BE) și Ultima Vez care a organizat programe de schimburi culturale între Belgia și Republica Democrată Congo in perioada 2007-2010. Din 2009 Thomas Steyaert colaborează cu Raul Maia la un proces artistic continuu, bazat pe dezvoltarea unui sistem kinetic de mișcare, real-time și non-reprezentațional. Până acum cercetarea a avut ca rezultat două spectacole, The Ballet of Sam Hogue and Augustus Benjamin (eXplore dance festival 2011, iDANS, 2011, ImPulsTanz 2012, Fabrik Potsdam, etc.) și The Ballet of Albertina Macchiavello, Johnny McLay and Ignatz van Stereo (STUK, Leuven, Workspace Brussels, WUK, Viena) în numeroase lucrări video și performance-uri site-specific. În 2014 Thomas a fost invitat de Asociația 4Culture pentru a crea score#21 – Method of Elimination, la WASP – Working Art Space an Production, în București.  În ultimii ani Thomas a devenit un colaborator apropiat al lui Haris Pasovic din compania de teatru  East West, din Sarajevo BIH. Colaborează de asemenea cu Nermin Hamzagic și Selma Spahic, doi artiști stabiliți în Sarajevo și aflați în legătură cu festivalul internațional de teatru MESS. La începutul anului 2016 Thomas a creat colectivul ‘Moving Island’, stabilit în Sarajevo. Focusul principal al colectivului sunt lucrarile social-artistice. Thomas susține și workshopuri, pictează și crează muzică și soundscape.

Premiera: 12 & 13.05.2015, 20:30 @ WASP – Working Art Space and Production

Adresa: Strada Ion Minulescu, nr. 67-93, corp E, etaj 2, sector 3, București.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Related posts

Top