ȚARA NIMĂNUI – 8 acțiuni solo

10547168_10153367634939761_2405649121957919870_o

8 acțiuni performate de artiști care se poziționează, pe viu, în zone de risc personale, profesionale, politice sau etice. Într-o eră suprasaturată mediatic, aceste acțiuni propun limbaje și mijloace directe și proprii autorilor lor.

Aceștia testează sisteme de cunoaștere și introspecție pe subiecte care îi afectează direct și continuu și de care sunt apropiați intim ca artiști și ca oameni. Pe parcursul dezvoltării solo-urilor, ei și-au chestionat responsabilitatea de a adresa public aceste teme și au găsit, fiecare în parte, expresiile care îi legitimează.
Cele 8 acțiuni sunt rezultatul laboratorului de Action-Performance coordonat de regizoarea Ioana Păun la WASP, laborator care a adus împreună un grup de tineri artiști pentru a se provoca, ciocni și pentru a dezbate. Fie că aleg să compare activismul cu misionarismul creștin, să proclame depresia drept stare de normalitate sau să își expună corpul condițiilor de război, cei 8 artiști vor testa și trăi pe pielea lor situațiile pe care și le-au construit.

Ei sunt Corina Tătărău, Selma Dragoș, Cristina Găvruș, Răzvan Dutchevici, Ruxandra Hule, Eliza Păuna, Alec Secăreanu, Cristi Gheorghe și Simona Cuciurianu.

Conceptul laboratorului – țara nimănui/teritoriul nimănui – se refera literalmente la acel spațiu neocupat sau aflat sub dispută, în care nimeni nu pătrunde din cauza incertitudinii.

Intrarea liberă.

Top