Augmented Space Agency // (E)motion of sound // Multimedia immersive installation

Augmented Space Agency // (E)motion of sound // Multimedia immersive installation

Sabin Șerban (concept), Ciprian Făcăeru (graphic/design UX), Dan Făcăeru (programming), Marian Dumitrescu-Stavrositu (sound)

Proiect selectat în cadrul “Visualizing the sound” 2017

O producție: WASP Studios. Co-producător: Asociația 4Culture

Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea

Opening: 03.11.2017 | 7:30 pm

WASP – Working Art Space and Production

Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti

 Intrarea liberă

 (E)motion of sound augmentează spațiul White Box al WASP și transpune vizitatorii instalației într-un spațiu audio-vizual virtual care urmărește transferul senzațiilor dintr-un anumit tip de percepție senzorială la altul.

Plecând de la observația asupra efectului emoțional al sunetului asupra creierului ca efect senzorial izolat de celelalte simțuri, proiectul urmărește să traducă peisaje sonore în imagini și peisaje vizuale care sunt în continuă schimbare. Instalația adaugă un strat extra-senzorial de percepție prin crearea unui mediu imersiv. Scopul este o experiență sonoră și muzicală cât mai complexă.

Proiectul este bazat pe o formulă sinestezică: transferul senzațiilor dintr-un anumit tip de percepție senzorială la altul. Vizitatorii vor putea să perceapă sunetul ca informație vizuală. Prin intermediul dispozitivelor folosite vor vedea forme tridimensionale care reacționează și își schimbă configurația în timp real pe baza semnalelor sonore pe care le receptează. Astfel se urmărește realizarea unor diferite feluri de interactivitate între peisajele sonore și cele generate prin tehnici 3D, care sunt menite să intensifice emoțiile pe care le simte vizitatorul.

Augmented Space Agency sunt exploratori ai frontierelor digitale, augmentând simțurile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depășind astfel barierele dintre spațiul fizic și cel digital. Dezvoltă noi tipuri de experiențe și produse cu o gamă largă de aplicabilitate, concentrându-se asupra unui mediu al realității mixte.

Accentul principal este pus pe realitatea augmentată și mixtă, targhetând platformele mobile ce joacă un rol important în evoluția noilor medii.

 emotion

VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture.

Parteneri: UNArte – Universitatea Națională de Artă, Zeppelin, Post Modernism Museum, kinema ikon, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.

Proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Related posts

Top