Diana Dulgheru I minim // diffuse // Audiovisual installation (Black Box) // 08.11.2017 – 30.11.2017
Proiect selectat în cadrul “Visualizing the sound” 2017
O producție: WASP Studios. Co-producător: Asociația 4Culture
Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Opening: 08.11.2017 | 7:30 pm
WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti
Intrarea liberă
Diffuse este o instalație audiovizuală care folosește fenomenul difuziei luminii drept pretext pentru construirea unei poetici sonore și vizuale prin intermediul tehnologiilor digitale.
Se urmărește atât evidențierea specificității acestui fenomen prin reprezentarea sintetizată a formei și a sunetului, cât și transmiterea unei anumite impresii.
Sunetul este utilizat pentru valoarea sa proprie, iar forma devine lumină. Sunetul repetitiv, relația sinestezică a acestuia cu forma, integrarea formei în spațiu, toate urmăresc crearea unui loc de meditație.
minim | Diana Dulgheru
A studiat grafica la Universitatea “George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design.
Având la bază o educație care implică desenul și compoziția figurativă, estetica lucrărilor a evoluat către o abordare minimalistă care include tehnologia digitală ca mediu de expresie. A lucrat cu medii ca fotografia, desenul, instalația, iar mai târziu, performance-uri audio-video care explorează relația dintre sunet și formă, vizualizarea sunetului și posibilitățile estetice ale erorii tehnologice digitale.
VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture.
Parteneri: UNArte – Universitatea Națională de Artă, Zeppelin, Post Modernism Museum, kinema ikon, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași
Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.
Proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.