Curs de dans contemporan cu Valentina de Piante

1238355_651136881587677_299277571_n

Începând cu 4 noiembrie, la WASP – Working Art Space and Production se desfășoară o nouă serie de cursuri de dans contemporan. Primul, cu Valentina de Piante:
1500 DENSITY ( HOMING THE BODY/ BREATHING IN MY BONES)

Cursul se desfășoară săptămanal, luni și miercuri, între orele 19:00 – 20:30 și se adresează tuturor celor interesați de dansul contemporan.


A învăța să mă mișc este strâns legat de confort, de iubire, de sprijn dar și de acceptarea a ceea ce este, de ascultare, de a suspenda judecata, de a fi mișcat de altcineva, de a spune da, de a îndrăzni, de curaj. Cum mă exprim dacă plec de la un corp iubit, de la un spațiu care mă sprijnă, de la o stare confortabilă? Vom încerca să regăsim aceste experiențe în interiorul nostru, pentru a descoperi mai târziu ca împreună cu noi se expandează percepțiile dincolo de noi. Vom lucra cu memoria corpului și cu timpul, observând cum se transformă poveștile personale și colective. Am început cursul de specializare în Metoda Feldenkrais și observ cum cuvintele ca reorganizare, flexibilitate fizică și mintală nu sunt decât o trambulină pentru a simți cu mintea corpului și dincolo de ea cu inima corpului. De când cercetez domeniul somatic mărturisesc apariția în mine a unor percepții și acțiuni cu totul noi, iar gândurile și emoțiile se limpezesc și capăta profunzime. Am simțit o altă calitate a mișcării, o deschidere către ceva care este dincolo de orice dihotomie dintre minte și corp, iar mișcarea a căpatat sens fiindcă a devenit limbaj.

A dansa devine atunci un act de cunoaștere dincolo de limitele fizice sau psihice, deschizându-ne către necunoscut.


Valentina de Piante Niculae este coregraf și dansator, doctorand în artele spectacolului. Este profesor asistent la secția de Coregrafie din cadrul UNATC I.L. Caragiale din București. În postura de coregraf studiază co-prezența diferitelor inteligente ale corpului, un traseu de la biologic la imaginar, integrând diferite nivele ale conștiinței: emoționale, senzoriale, cognitive.
A participat la cursuri și ateliere cu Lola Keraly, Yasuko Yokoshi, D.D. Dorvillier, Miguel Gutierrez, Ori Flomin, Gwen Welliver, Serenella Fonzar, Laura Aris, Odette Guimond, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlstorfer, Yvan Wolf, Joseph Nadj, Anouk Van Dijk, Abbondanza-Bertoni, Roberto Galvan, printre alții.
Este profesor invitat în diferite universități și instituții de cercetare. În 2009 a participat la seminarul TTT- Teaching The Teachers – București, alături de Jan Ritsema, Bojana Cvejic, Jan Kopp și Jennifer Lacey. Din toamna 2013 a început cursuri de formare în metoda Feldenkrais, la Institutul Feldenkrais-Milano 8 pentru a deveni practicianul metodei.

Taxa de participare: 25 RON/ sedinta
Înscrieri și detalii: contact@waspmagazine.com

Related posts

Top