Judith State: EMBER

Judith State @Violeta Cristea

EMBER

Judith State, coregrafie și interpretare

István Téglás, performer

Radu Dumitriu, muzică

Date de prezentare:

► 17.10.2020 // Muzeul Național al Literaturii Române https://fb.me/e/1ORIOilk0 // ► EMBER ►Judith State, István Téglás & Radu Dumitriu // Performance instalație, work in progress în cadrul eXplore festival #15

► 17.08-16.10.2020 // WASP Working Art Space and Production //Rezidență artistică // Judith State, István Téglás & Radu Dumitriu

***

Judith State, nominalizată de Asociația 4Culture ca artist Creative Crossroads, în cadrul rețelei Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, invită publicul la o incursiune în procesul de lucru parcurs alături de muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, în dezvoltarea unei noi creații coregrafice, ce va fi finalizată în anul 2021.

“Este greu să creezi ceva, să faci de fapt orice – lucrurile obișnuite – fără să ți se reamintească în mod constant că lumea – adică fiecare dintre noi – se află într-un punct de cotitură extraordinar care va schimba poate pentru totdeauna vechiul nostru fel de-a fi.
Acum, poate mai mult ca oricând, este timpul să renunțăm la nevoia de a performa, de a produce, de a arăta – nevoi ce stau la baza activităților noastre de zi cu zi – și să îmbrățișăm, pe cât de mult putem, autenticitatea despre care vorbim atât de des dar pe care părem să o uităm de fapt.
Poate că există ceva valoros în a nu face mare lucru sau chiar nimic. Poate ceva mai puțin spectaculos și doar comun, devine de fapt mai uman.” (Judith State)
Dansatoare și coregrafă cu pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, experimentând cu diverse forme ale artei contemporane, de la teatru, film, muzică și dans. În cercetarea ei curentă, care îi implică și pe muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, Judith State este preocupată de procesele de amintire și călătorie înapoi în timp, până la cele mai personale straturi ale copilăriei și rădăcinile ei pe jumătate maghiare, chestionând subiecte precum felul în care mixtul intercultural setează perspectivele unei personalități ‚indecise’ sau ‘de cât de mult depindem de experiențele noastre timpurii, de felul în care le interpretăm și le modelăm?’, printr-o abordare autobiografică ce combină mișcarea, cu textul vorbit, interpretarea vocală și muzica live electronică.

În noua sa creație, artista este interesată de noi moduri de organizare coregrafică a mișcării cotidiene și de transformarea sunetelor obișnuite ale corpului în muzică, cu focus pe umanitatea vieții cotidiene în mișcare.

EMBER este dezvoltat în cadrul proiectului Hardrive – Deep inside,  proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Noua creație este dezvoltată în cadrul activității Creative Crossroads din cadrul Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, cu sprijinul Programului Europa Creativă al Uniunii Europene.

Performance-ul a fost prezentat în cadrul eXplore festival #15, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române și a fost transmis online, pe pagina de Facebook eXplore Festival.

Credit galerie foto: Vlad Dinu // Ember: prezentare performance și after-talk cu artiștii, Muzeul Național al Literaturii Române, 17.10.2020

***
HARDRIVE – DEEP INSIDE

Producător: Asociația 4Culture
Co-Producător: WASP Studios

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, proiect multianual co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Parteneri: Muzeul Național al Literaturii Române

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

www.4culture.ro
wwww.lifelongburning.eu
www.waspmagazine.com
HARDRIVE-–-DEEP-INSIDE
Credit foto featured image: Violeta Cristea

Related posts

Top