Proiectie speciala Leeds Screendance Competition

Afis

WASP – Working Art Space and Production continuă seria de proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa și SUA. Filmele sunt prezentate în cadrul inițiativei D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă), ca parte a programului de formare profesională GROWASP. D.I.M.A.P este un program coordonat de coregraful și directorul artistic Simona Deaconescu.

Duminica 19 aprilie, ora 19:00 are loc cea de-a doua proiecție de filme, co-prezentată de Leeds International Film Festival. În line-up se regăsesc filmele selectate la Leeds Screendance Competition.

Program:

AMAUROS / Nicole Seiler / Eleveția / 2014 / 2 min

amauros_still2

Este oare posibil ca eliminând toate elementele vizuale dintr-un film încă să avem un film? “Amauros” ne provoacă să reconsiderăm imaginarul în dans.

BLACK TAPE / Michelle & Uri Kranot / Danemarca / 2014 / 3 min

BlackTapeWeb1

Într-un tango încâlcit, victima și persecutorul dansează, ocupând cadrul și spațiul dintre loviturile pensulei. Filmul se bazează pe știri și materiale din documentare, explorând implicațiile unei vieți trăite sub ocupație.

CRACKS / Álex Pachón / Spania / 2013 / 4 min

CracksWeb

Un ritual al dimineții dus la extrem. Sunetul și imaginea strâns sincronizate construiesc un ritm tulburător.

EMBRACE / Shantala Pepe / UK & Belgia / 2014 / 7 min

EmbraceWeb1

Un barbat și o femeie împart un moment singular de intimitate stând în fața unui ocean vast. Coregrafia subtilă și delicată transmite ambiguitatea relației.

LET`S SAY / Fuk Pac Jim & Li De / Hong Kong / 2014 / 8 min

LetsSayWeb

De la o scară rulantă până la ultima cină într-o piscină. ”Phubbing” e un termen care descrie obiceiul de a ignora pe cineva în favoarea unui telefon mobil.

MEMORIAS / Bertie & Ponciano Almeida / UK & Brazilia / 2014 / 3 min

MemoriasWeb

Filmat în Guaratinguetà, Brazilia și Londra, Memorias este o explorare evocativă a trecutului unui dansator și a amintirii diferitelor stiluri întâlnite pe stradă în tinerețe.

MOVING YEREVAN / Jevan Chowdhury / UK / 2014 / 7 mins

MovingYerevanWeb

Yerevan este unul dintre cele mai vechi orașe locuite în continuu de-a lungul timpului, istoria oamenilor săi fiind măsurată în milenii. Filmat în trei zile și trei nopți, acest film de 7 minute prezintă capitala Armeniei prin mișcările a 47 de dansatori.

ROOMS / Paul Sarvis / USA / 2013 / 6 min

RoomsWeb

Un solo, o cameră goală și o prezență reală, imaginată sau amintită. Imagini de familie, adăpost, închisoare și îmbătrânire construiesc un puzzlle psihologic, expus pe două planuri paralele.

SILENT PLACES / Simona Deaconescu / Romania / 2013 / 12 min

SilentPlacesWeb

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o buclă temporală în care se întind emoțiile la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.

TANGO BRASILEIRO / Gabriela Alcofra & Billy Cowie / UK & Brazilia / 2014 / 3 min

SilentPlacesWeb

O meditație subtilă asupra demodării, filmul folosește o coregrafie gestuală și materiale filmate în Rio de Janeiro în anii 1930.

THE TIME IT TAKES / Katrina McPherson & Simon Fildes / UK / 2013 / 11 min

TheTimeItTakesWeb

The Time it Takes este înrădăcinat în peisajul Outer Hebrides; pe măsură ce filmul înaintează, protagoniștii se muleasă pe respirația și fluxul împrejurimilor.

VANISHING POINTS / Marites Carino / Canada / 2014 / 9 min

Vanishing-PointsWeb

Pe marginile unei clădiri triunghiulare din Montreal, doi indivizi dansează singuri, influențându-se totuși fără intenție. O explorare vizuală a conexiunii instantanee într-o lume deconectată.

Curator: Andy Wood , cu sprijinul lui Gitta Wigrow (Independent dance, London).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Participantii la programul GROWASP au prioritate.

Proiecția este un eveniment special organizat de WASP – Working Art Space and Production și co-prezentat de Leeds International Film Festival. Filmarea și fotografierea in sala de proiectie sunt strict interzise.

liff logo

Top