TRACES, cea mai recentă producție a celebrei companii flamande de dans contemporan, Ultima Vez / Wim Vandekeybus, prezentată în premieră la Teatrul Național București pe 9 ianuarie 2020

WhatsApp Image 2019-12-20 at 15.11.52

București, 06 ianuarie 2020

 

Institutul Cultural Român și Asociația 4Culture, în parteneriat cu Teatrul Național I.L. Caragiale București, vă invită la spectacolul TRACES,  prezentat în premieră la București, în cadrul festivalului EUROPALIA Româniași în deschiderea turneului internațional al companiei Ultima Vez / Wim Vandekeybus, cu o reprezentație unică la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, în data de 9 ianuarie 2020.

Spectacolul TRACES, inspirat de România și considerat de cotidianul DeMorgen unul dintre cele mai bune spectacole de dans contemporan ale anului 2019, a avut premiera mondială în decembrie 2019 în cadrul Festivalului Europalia organizat în Belgia, unde pe parcursul a zece zile, a avut mai mult de 5000 de spectatori.

TRACES este o redescoperire a unei vitalități vulnerabile, într-o lume plină de amenințări tehnologice și ecologice. Wim Vandekeybus se uită înapoi la intuițiile de la începutul căutărilor sale coregrafice: la drama impulsurilor și a instinctelor; la jocul energiilor și intensităților. În natura copleșitoare a României, cu ultimele păduri virgine ale Europei, Vandekeybus caută urme mai vechi decât omul și memoria sa. TRACES este evocarea unei „povești interioare”, povestea care se desfășoară înainte sau dincolo de limbaj și nu poate fi spusă decât prin impulsurile dansului și muzicii. TRACES este o căutare a urmelor naturii pe care corpul le-a uitat sau le-a reprimat.

Compania Ultima Vez a fost fondată în 1986 de coregraful, regizorul de scenă și cineastul Wim Vandekeybus. De la înființare, Ultima Vez și-a dezvoltat activitățile în calitate de companie internațională de dans contemporan cu sediul la Bruxelles și în Flandra.

Wim Vandekeybusest s-a născut la Herenthout, pe 30 iunie 1963. După studii liceale, Wim Vandekeybus a plecat la Louvain, pentru a studia psihologia. În 1985, a obținut o audiție la celebrul coregraf Jan Fabre care i-a oferit un rol în „The Power of Theatrical Madness”. Un an mai târziu, Vandekeybus a fondat compania Ultima Vez. Primul său spectacol, „What the Body Does Not Remember”, a devenit un succes internațional. În toate producțiile sale atât de diferite, Ultima Vez rămâne fidelă propriului limbaj de mișcare. Tensiune, conflict, corpul cu care se confruntă mintea, riscuri și impulsuri. De fiecare dată, pasiunea, intuiția și instinctul vor lua o altă formă în spectacolele sale.

Parteneri media: TVR, Radio Romania, Radio Romania Cultural, RFI, Modernism, Zeppelin, ARTA Magazine, Designist, Feeder, IQads, Romania Pozitiva, Elle, Leviathan

Afis TRACES

Bilete pe Mystage.ro.

wwww.waspmagazine.com, www.4culture.ro

Related posts

Top