Claudiu Cobilanschi // “meta-diegetica. research-footage b”, 2017, HD, 8’20 // Video installation

Claudiu Cobilanschi meta-diegetica

Claudiu Cobilanschi // “meta-diegetica. research-footage b”, 2017, HD, 8’20 // Video installation (Media Room) // 08.11.2017 – 30.11.2017

Proiect selectat în cadrul “Visualizing the sound” 2017

O producție: WASP Studios. Co-producător: Asociația 4Culture

Curatori: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea

Opening: 08.11.2017 | 7:30 pm

WASP – Working Art Space and Production

Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti

Intrarea liberă

Claudiu Cobilanschi își antrenează curiozitatea cu uneltele modeste ale filmului de început de secol 20.

Pelicula, lipsa sunetului, imaginea alb-negru, sunt elemente auto-impuse pentru un experiment în care memoria și sunetele se testează reciproc, provocate de imagini aproape neclare, aproape nemișcate.

Seturile de imagini sunt discontinue, spațiile întunecate separă intențiile și te obligă să ieși din percepția inertă, iluzia indusă fiind blocată și forțată să funcționeze defectuos, mecanic. Eterul poveștii nu se acumulează, start și imediat stop, apoi pauză din nou.

Meta-diegeticele sunt din nou pe străzi, care este sunetul pe care toți îl aud? Când murmurele devin strigăte – liniștea este asurzitoare. Ce este vuietul acesta despre care nimeni nu vorbește?

Claudiu Cobilanschi lucrează la granița dintre artă și mass-media, folosind, în calitate de jurnalist, mai multe mijloace de comunicare pentru a descoperi și dezbate teme socio-politice și, în calitate de artist, analiza și estetica interioară a interdependenței dintre aceste subiecte. În practica sa, abordează probleme de gândire stereotipă, mass-media și ego-casting, imigrație și sărăcie, etc. folosindu-se de fotografie și performance, cinematografie Super8, guerilla publishing și poster bombing.

Claudiu a colaborat cu instituții ca: Paradis Garaj București, Kunsthalle Winterthur, Salonul de proiecte București, Depo Istanbul, Galeria Rotwand, idea.ro, GallleriaPiu Bologna, IG Bildende Kunst Viena, kunsthalle.ro, Tranzit / Erste, Institutul Cultural Român, MotorenHalle Dresden, Prototyp Praga.

claudiu cobilanschi

VISUALIZING THE SOUND este un proiect cultural realizat de WASP STUDIOS în co-producție cu Asociația 4Culture.

Parteneri: UNArte – Universitatea Națională de Artă, Zeppelin, Post Modernism Museum, kinema ikon, Centrul de Fotografie Contemporană din Iași

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.

Proiect cultural co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Related posts

Top