Asociația 4Culture și WASP – Working Art Space & Production prezintă instalația foto-video-obiect ”Jardin d’Europe”.
Jardin d’Europe Installations constă în proiecte realizate de tineri talentați, aducând o interpretare nouă și creativă a spațiului din studiourile WASP. Veți avea șansa să vedeți: o sculptură audio pe tema tradițiilor culturale, numită “Caloian”; o documentare a intervențiilor stradale realizată prin fotografie și text; un frigider care va fi acoperit cu magneți, în timp ce vizitatorii vor aduce propriile suveniruri; o instalație foto-video care pune în discuție tema emigrației și a imigrației, toate expuse la WASP – Working Art Space and Production.
Adresă: Str. Ion Minulescu, nr. 67-93, București, România
Prezentarea proiectului: Sâmbătă, 12 octombrie 2013, ora 19.00
Mai multe informații: www.4culture.ro si www.waspspstudios.wordpress.com
PROIECTE PREZENTATE:
CALOIAN in Europa (instalație sculptură-audio)
de Adina Mocanu și Alexandra Sandu (București – RO)
”Caloian”este termenul folosit pentru un obicei ce era practicat în trecut pentru a alunga seceta și este deasemenea un simbol al trecerii din lumea materială în lumea imaterială. Acesta reprezintă cursul vieții și sacrificiul făcut de comunitate pentru a obține „armonie universală”. Este construit și invocat cu atenție, metodele și textele fiind răspândite prin viu grai.
Adina Mocanu și Alexandra Sandu- Grupul funcționează în două direcții artistice diferite, punând la îndoială noțiunea de spațiu public și conexiunea dintre societate ca spațiu cultural și ritualuri individuale.
HERE and AGAINST (documentare a intervențiilor stradale realizată prin fotografie)
de Gabriel Stoian (București-RO)
”HERE and AGAINST” dorește să stabilească o relație între înțelesul comun al oricărui street viewer și o serie de mesaje pop-up retorice amplasate pe diferite panouri urbane publice, clădiri, copaci sau în alte locații.
Gabriel Stoian - Doctorand la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. A fost artist rezident la Habitat Artistic Castello în Spania și a fost nominalizat la premiile Strabag ArtAward International, “Walter Koschatzky” Art-Award în Austria și la EBienale Bucharest.
JARDIN MAGNETIQUE (instalație de obiect) – lucrare în curs cu intervenția publicului
de Manuela Borza și Iosif Trif ( București-RO | Brașov – RO)
“JARDIN MAGNETIQUE” subliniază importanța unui frigider, văzut ca un ecran pe care sunt păstrate memorii/suveniruri primite din diferite călătorii sau evenimente sociale importante și explorează modul în care acest obiect din gospodărie aduce un nou sens socio-cultural al spațiului privat.
Manuela Borza - Studiază Fotografie și Imagine Dinamică (Masterat) la Universitatea Națională de Arte București. Ea este un freelancer multimedia cu experiență în producția de film, publicitate, grafică video, editare foto și online. Pentru moment lucrează ca Segment Producer pentru un film documentar realizat de Florin Iepan.
+- OSTALGIA (instalație Foto-Video) – lucrare în curs
de Olivia Grecea (Cluj-Napoca – RO)
“+- OSTALGIA” certifică diferențiere dintre țara de origine și țara adoptată de tinerii români care trăiesc și lucrează în Europa de Est. Instalația intenționează să estompeze anatagonismul est – vest și să stimuleze o interpretare critică a problemei emigrației și a imigrației.
Olivia Grecea - Studiază regie de teatru și teatrologie în Cluj și la Paris și a colaborat cu diferite teatre în Cluj și în Timișoara. A câștigat bursa Leonardo da Vinci cu compania de arte contemporane artscenico (Dortmund, Germania) și a participat la workshopuri conduse de profesioniști în teatru, dans contemporan și arte vizuale (printre care Rui Catalao, David Esrig, Florin Fieroiu, Andrew Head, Collectif MxM, , David Nica, Patrice Pavis, Esteve Soler).
Produs de: 4Culture & WASP – Working Art Space and Production
Cu sprijinul: Jardin d’Europe, finantat de Programul Cultura al Uniunii Europene
*Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.